“Bruca Braca Bruda Brada” vraćaju se jači nego ikad, najavili i novogodišnji specijal

Animirani serijal Bruca Braca Bruda Brada vraća se sa novom sezonom “Jači nego ikad” koja će biti emitovana tokom 2022. godine. No, ljubitelji Švrakindolaca neće morati čekati toliko dugo – sprema se i novogodišnji specijal.

Na Youtube kanalu BBBB, 31. decembra će se emitirati “Novogodišnja priča” kojom Helem Nejse ujedno najavljuju novu sezonu najpoznatijeg bh. animiranog serijala.

Nova sezona nastavlja se na prošlogodišnju, u Eksperimentalnoj poluklinici Dilajla, koja je, kako kažu autori, proizvod sitnopolitičkih marifetluka načelnika Naila Hadžimusadervišahmedbegovića.

“Epizoda kojom otvaramo sezonu najavljuje tematske iskorake; kriminal postaje organizovaniji, geopolitika adrenalinska disciplina, halucinacije sviju rade jače nego ikad. Region je na nogama i jedva čeka nove epizode jedinog i najboljeg crtanog u ovom dijelu svijeta. Pregovaramo sa vladama regiona da stavimo restrikcije na preglede izvana, kako bi preokrenuli trendove emigracija mladih u Zapadnu Evropu. Rusija moli da ne “zatvaramo pipu” i obećavaju da neće zatezati oko gasa dok god pravimo i objavljujemo epizode. Još uvijek nismo donijeli konačne odluke”, govore Helem Nejse.

I naredna sezona bit će ponuđena na gledanje potpuno besplatno na spomenutom Youtube kanalu koji u ovom trenutku bilježi više od 4 miliona pregleda, te okuplja više od 40.000 pratiltelja koji nestrpljivo očekuju nove avanture četvorke.

“Prvu smo sezonu posvetili uspostavljanju BBBB univerzuma, a sada počinjemo otkrivati njegova prostranstva. Za razliku od prethodne sezone, u ovoj će se epizode tematski vezati jedna za drugu. To je dobro, jer će se na taj način i likovima život drastično zakomplikovati”, poručuje Helem Nejse.