Bruda uoči večerašnjeg spektakla: “Biće dande po 15 maraka”

Popularni Bruda večeras debituje u ulozi repera na svom prvom koncertu

Večeras u 20 sati svoj prvi solistički koncert održat će Bruda, poznati „vođa raje“ iz najpopularnijeg bh. animiranog serijala „Bruca Braca Bruda Brada“. Koncert animirane hip hop atrakcije, nazvan „Prekucavanje igrice“, moguće je pratiti uživo putem interneta.

Uoči početka prikazivanja nove sezone našeg najpoznatijeg crtića, njegovi autori odlučili su da fanove obraduju koncertom jednog od glavnih protagonista – Brude.

„Obavezno dođite na veliki solistički koncert najveće rap zvijezde u Evropi. U srijedu 9. marta, Bruda i Cura nastupaju na NTeam roleplay serveru“, poručuju iz ekipe sarajevskog umjetničkog kolektiva Helem Nejse, koji stoji iza BBBB serijala.

 

„Idemo da izgrmimo, Ajle mi!“, u svom prepoznatljivom maniru na koncert poziva i Bruda.

„Dugo vremena smo tražili način kako da organizujemo koncert Brude, najveće gangsta rap zvijezde u Evropi, porijeklom iz Švrakinog sela (jedinog sela sa trolejbusom na svijetu). Konačno smo uspjeli otvoriti prostor Brudinog vlastitog univerzuma u okviru svjetski popularne role-play platforme FiveM“, kažu autori serijala čija nova sezona, naslovljena „Jači nego ikada“, s emitovanjem počinje na proljeće.

„Brudaroni će svojim zadrtim fanovima prirediti nezaboravan koncert na kojem, nažalost, nismo u mogućnosti garantovati za vašu sigurnost. Panciri su obavezni, i pratite Brudine instrukcije što se tiče sigurnosnih mjera“, dodaju u šali.

Brudin koncert nudi jedan sasvim novi i drugačiji doživljaj. To neće biti klasični online koncert kojem se pristupa putem nekog streaming servisa, već se sve dešava u virtualnoj koncertnoj dvorani smještenoj unutar online platforme. Da bi pratili koncert, posjetioci biraju svoje avatare zahvaljujući kojima se mogu kretati po dvorani i doživjeti potpuno novo iskustvo.

Za gledanje je potrebno imati GTAV igru na bilo kojoj game platformi (Steam, Epic Games ili Rockstar Games). Pored toga, potrebna je platforma FiveM (koja se može preuzeti na fivem.net).

Nakon instalacije GTAV i FiveM platformi, treba još preuzeti NTeam Launcher na nteamrp.com.

Detaljne upute o načinu ulaska na koncert mogu se pogledati u video tutorialu.